Wereldstation Leiden

Station Leiden is een proefstation van NS en ProRail. In het proefstation Leiden (± 80.000 bezoekers per dag) “proef” je als bezoeker de nieuwste stationsideeën, vooruitlopend op de komst van de nog te bouwen stations waar de hogesnelheidstreinen stoppen.

Opdrachtgever:
NS Poort
Locatie:
Leiden
Markt:
Mobiliteit
Activiteit:
Realisatie en renovatie
Leiden_Wereldstatio_project carousel_520x355
Leiden_wereldstation_2_project carousel_520x355
Leiden_Wereldstation_project carousel_520x355

Omschrijving

In opdracht van NS Poort vernieuwde Strukton het casco van alle winkelformules in de stationshal, is de transfervloer vervangen eneen aantal nieuwe winkelformules in de voorzijde van het station gerealiseerd. Dit alles met een meer dan gemiddeld afwerkingsniveau. In het hoge deel van het station werden tevens nieuwe winkelruimten gecreëerd op halniveau (paviljoens).

Op dit, in reizigersaantallen vijfde, station van Nederland staan hierbij de continuïteit en veiligheid van passagiers in en om het station centraal. De werkzaamheden vonden daarom gefaseerd plaats.

Station Leiden is  het proefstation van NS en ProRail. In het proefstation Leiden (± 80.000 bezoekers per dag) “proef” je als bezoeker de nieuwste stationsideeën, vooruitlopend op de komst van de nog te bouwen stations waar de hogesnelheidstreinen stoppen. Met nieuwe winkels, nieuwe uitstraling, nieuwe reclamemedia en een andere uitnodigende aankleding. Alles gericht op de verbetering van de beleving in het station.