Van Gogh Museum

Strukton Worksphere is gestart met het integraal beheercontract voor het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het Rijksvastgoedbedrijf en Strukton Worksphere tekenden dit integraal beheercontract voor het elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en bouwkundige onderhoud van ca. 18.500 m2 bruto vloeroppervlak (bvo). Comfort, ongestoorde bedrijfsvoering, veiligheid voor mens en collectie, gezondheid en duurzaamheid zijn de uitgangspunten voor dit tienjarig onderhoudscontract.

Opdrachtgever:
Van Gogh Museum
Locatie:
Amsterdam
Activiteit:
Service, beheer en onderhoud
Van Gogh Museum met nieuw entreegebouw - foto Jan-Kees Steenman

Optimaal en duurzaam

Het Van Gogh Museum verwelkomt dagelijks zo'n 5.500 bezoekers. Aan al deze bezoekers biedt het museale pand een gastvrije en comfortabele ontvangst.

Het Van Gogh Museum toont al ruim 40 jaar de wereldberoemde werken van één van Nederlands bekendste kunstenaars. Als trotse beheerder zorgen wij er dagelijks voor dat bijna 5.500 bezoekers ongestoord kunnen genieten van de fantastische collectie van Van Gogh. Dat betekent dat we niet alleen verantwoordelijk zijn voor een comfortabel klimaat voor de bezoeker, maar ook voor een collectie die 24/7 in topconditie moet zijn.

Achter de schermen wordt deze beleving mede gefaciliteerd door slim onderhoud met onder andere up-to-date klimaatbeheer- en brandveiligheidsystemen en natuurlijk aandacht voor energiebeheersing. Met de inzet van onze nieuwste technologie, Strukton PULSE, en risicogestuurd onderhoud kunnen wij voldoen aan de extreem hoge conditie-eisen die hiermee samenhangen.

Samenwerken

‘We’ zijn genomineerd. We, dat zijn het Rijksvastgoedbedrijf, het Van Gogh Museum en Strukton Worksphere. Samen zijn we genomineerd voor de landelijke competitie voor het beste samenwerkingsproject. Waarom?

Bijzondere communicatie, een veeleisende gebruiker en een technisch complexe omgeving maken dit integrale beheercontract zeer vernieuwend. Het Van Gogh Museum verwelkomt dagelijks zo’n 5.500 bezoekers. Achter de schermen gefaciliteerd door slim onderhoud met veel aandacht voor duurzaamheid. De pijlers onder dit integraal beheercontract zijn: samenwerken, betrouwbaar en succesvol. Tijdens de finale op 20 januari 2017 gaan we de strijd aan met projecten van de andere leden van het Opdrachtgeversforum in de Bouw.

Samenwerken = fun

Dubbelfeest: zowel de jury- en publieksprijs is gegaan naar Team Integraal Contractbeheer Van Gogh Museum. Het team is grote prijswinnaar van 'Stop Wishing Start Doing' prijsvraag van het Opdrachtgeversforum in de Bouw.

“Een hele originele pitch én een vernieuwend project door elementen als doorleefsessies, contractwijzigingen en toewijding”

Uit het juryrapport

Gefeliciteerd! #marktvisie #leidendeprincipes #trots en blij!

Van Gogh - collage OGForum

 

Bekijk de film:

Gebruiker centraal bij beheer en onderhoud Van Gogh Museum

29 KPI's

Hoe haal je optimale prestaties uit een bestaand gebouw met bestaande installaties en systemen? Dat vergt een andere aanpak dan het ontwerpen, bouwen en exploiteren van een nieuw klimaatsysteem bij een renovatie.

Het Rijksvastgoedbedrijf sloot een tienjarige overeenkomst voor het elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundige onderhoud van het Van Gogh Museum. Daartoe vertaalde het Rijksvastgoedbedrijf samen met het Van Gogh Museum eisen op het gebied van comfort, ongestoorde bedrijfsvoering, veiligheid voor mens en collectie, gezondheid en duurzaamheid naar liefst 29 Key Performance Indicators. Het is Strukton Worksphere gelukt om aan te tonen dat zij met de bestaande installaties en systemen de gevraagde prestaties kunnen borgen.

Slimmer beheren

Strukton Worksphere zoekt steeds naar de optimale balans tussen het garanderen van de prestaties, het vervangen van installaties en het onderhouden van installaties. Hieruit ontstaat de optimale onderhoudsstrategie.Je denkt dus altijd vanuit de hele levenscyclus. Zo leiden prestatiecontracten tot een slimme balans tussen gedegen onderhoud en goed getimede vervanging.

Lees meer over deze bijzondere opdracht in het drieluik dat RVO Nederland hierover publiceerde.