The Dutch Mountains: high tech, human centered

The Dutch Mountains is een verblijfs- en werklandschap dat de regio Eindhoven gaat verrijken. In dit complex, dat naast een groot park en publieke voorzieningen onder meer ook shortstay faciliteiten, een conferentiecentrum en bedrijfshuisvesting omvat, worden allerlei hightech innovaties toegepast waarmee het symbool staat voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd. Deze technologieën maken van het gebouw een zeer geavanceerd complex dat een nieuwe standaard zet voor duurzaam ontwikkelen. Het gebouw is maximaal zelfvoorzienend, met gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. De ambitie is zelfs om het complex van massief hout te maken, vanwege het positieve effect op de CO2 depositie. Daarmee wordt het het grootste houten gebouw ter wereld.

TheDutchMountains-20180307-24h_birdseye_day
TheDutchMountains-20180227-kempenbaan
TheDutchMountains-20180307-binnentuin

Key elementen

Het gebouw is volledig datagedreven en ervaringsgestuurd. De omgeving kan voortdurend veranderen: ruimtes kunnen de volgende dag een andere functie hebben dan de dag ervoor en segmenten van het gebouw kunnen meebewegen met veranderende marktomstandigheden.

Het concept is vanaf de start ontwikkeld met technologiebedrijven en dienstverleners die normaal gesproken achteraan in de ontwikkelketen zitten. Zij ontwikkelen samen een ‘ecosysteem’ van diensten en technologieën waarin de gebruiker centraal staat. Het systeem stelt de individuele gebruiker in staat zo plezierig, comfortabel en gezond mogelijk in het gebouw te verblijven: iedere gebruiker kan invloed uitoefenen op zijn eigen – gepersonificeerde – omgeving. De key elementen zijn:

  • Multifunctioneel verblijfs- en werklandschap
  • Grootste houten gebouw ter wereld (positief voor de CO2 depositie)
  • Maximaal zelfvoorzienend en circulair
  • Ecosysteem van diensten (zelfs de hardware – zoals de gevel - wordt als dienst geleverd)
  • Datagedreven, flexibel en ‘upgradeable’: in staat om met de tijd beter te worden
  • High tech excellence: toepassingscentrum voor high tech innovaties uit de regio
  • Concept omvat (ontwikkelende) Smart Mobility toepassingen
  • Innovatieve samenwerking tussen technologiebedrijven, dienstverleners, architecten en ontwikkelaars

High Tech Excellence

Door de toepassing van nieuwe technologieën en innovaties in The Dutch Mountains krijgt het complex een regionale functie als High Tech Excellence Center.

De initiatiefnemers hebben een technologiescan ontwikkeld met ruim 100 technologieën (op hetgebied van onder meer energie, materialen, geveltoepassingen en smart mobility) die toepasbaar zijn in The Dutch Mountains. Door de toepassing van deze innovaties in The Dutch Mountains, krijgt het complex een regionale functie als High Tech Excellence Center. De high-tech beleving wordt versterktdoor horecavoorzieningen, conferentiefaciliteiten, exhibition spaces en living labs en displayfunctiesdie het verhaal vertellen van The Dutch Mountains, de Brainport regio en de verschillende high techinnovaties.

Partners

The Dutch Mountains is een initiatief van BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange. Ontwikkelpartner is Strukton Worksphere.

Co-ontwikkelaars en exploitatiepartners zijn Asito, Beveco, Dell-EMC, HEYDAY, SPIE Nederland. Arup en Off Road Innovations zijn de kennispartners.

The Dutch Mountains

De interactieve werk- en verblijfsomgeving van de toekomst, een multifunctioneel complex met een missie. Een ultra-circulair gebouw dat in staat is met de tijd te veranderen en beter te worden, door updates en upgrades en misschien wel af en toe een downgrade. The Dutch Mountains is de belichaming van de diensteneconomie, het project omvat dan ook de ontwikkeling van een volstrekt nieuw exploitatie- en organisatiemodel. Licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties, gevels en grond: in het systeem van The Dutch Mountains zijn het allemaal diensten.

The Dutch Mountains moet het concentratiepunt van de Brainport Eindhoven worden. Het bevat het Brainport Experience Center en staat door de toepassing van allerlei regionale hightech innovaties symbool voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd. The Dutch Mountains is ook de netwerknaam van een open samenwerking van vooruitstrevende regionale organisaties en innovatieve multinationals die de wereld willen verrassen met een nieuw en onverwacht perspectief op daadwerkelijk duurzaam ontwikkelen. Om te beginnen in de Brainport Eindhoven.