Renovatie perrons Centraal Station Utrecht

Voor de nieuwe OV-terminal Utrecht Centraal bouwden Strukton Civiel Projecten en Strukton Bouw in opdracht van ProRail drie complete perrons (perrons drie, vier en vijf).

Opdrachtgever:
ProRail
Locatie:
Utrecht
Markt:
Mobiliteit
Activiteit:
Realisatie en renovatie
11-05_3490_BRS_NS-utrecht (Small)_project crousel_520x355
Utrecht_Perrons 3 4 en 5 (1)_project carousel_520x355
Utrecht_Perrons 3 4 en 5 (3)_project carousel_520x355
Utrecht_perrons_project carousel_520x355
Zonnepaneel 48_project carousel_520x355

Werkzaamheden

Boven de perrons zijn glazen perronkappen met geïntegreerde zonnecellen gerealiseerd. Deze wekken energie op voor het gebruik van de roltrappen en verlichting op het station.

De perronkappen zijn in opdracht van ProRail ontworpen door Benthem Crouwel Architekten en Movares. Zij hebben ook de nieuwe stationshal ontworpen.

De opdracht voor Strukton bestond naast het plaatsen van de perronkappen ook uit het aanpassen van de hoogtes van de perrons voor een betere toegang tot de treinen, de aanleg van liftputten, een nieuwe bovenleidingconstructie  en werk aan de fundering voor de nieuwe stationshal. De aanpassingen zijn onderdeel van de bouw van de nieuwe OV-terminal Utrecht Centraal.