Onderstation Conradkade Den Haag

Een nieuw onderstation, dat voorziet in de stroomvoorziening voor tramlijnen 3, 11 en 17, wordt verdiept aangelegd en geïntegreerd met de kademuur.

Opdrachtgever:
HTM i.s.m. DSB Gemeente Den Haag en SGH
Locatie:
Den Haag
Markt:
Mobiliteit
Activiteit:
Ontwikkeling en Realisatie
Leeggepompte bouwput
8
6
beeld bij update 2-1
Conradkade animatie station tram
statusupdate juli 2014

Projectdetails

Het huidige onderstation op de Conradkade tussen de Laan van Meerdervoort en de Groot Hertoginnenlaan in Den Haag zorgt voor de stroomvoorziening voor tramlijnen 3, 11 en 17. Na een bezwaarperiode hebben HTM (exploiteert het tramvervoer in de regio Haaglanden) en de Gemeente Den Haag besloten om het onderstation op een nieuwe locatie te plaatsen. Uit vijf potentiële locaties aan de Conradkade bleek de locatie bij tramlijn 11 het best aan alle eisen te voldoen.

Strukton zorgt ervoor dat het nieuwe onderstation verdiept wordt aangelegd en geïntegreerd wordt met de kademuur. Hierdoor is het onderstation mooier in te passen in de omgeving en is er zo min mogelijk overlast voor omwonenden. Het nieuwe onderstation is naar verwachting in augustus 2014 gereed.

Mogelijke hinder

De bouwplaats bevindt zich aan de Laan van Meerdervoort, de drukste en langste weg in Den Haag. Strukton doet er alles aan om de hinder voor omwonenden tot het minimum te beperken. Tijdens de bouw zullen er vooralsnog geen wegafsluitingen plaatsvinden. Het perron, de snackbar en de Albert Heijn in de nabije omgeving blijven gewoon bereikbaar en er zijn geen gevolgen voor tramroute 11. Tramlijn 11 van Holland Spoor naar Scheveningen zal via de huidige omleiding blijven rijden. Kijk voor actuele reisinformatie op www.htm.net