Máxima Medisch Centrum Eindhoven

Máxima Medisch Centrum wordt vernieuwd en gerenoveerd. Strukton Worksphere is hier al sinds 2006 bij betrokken: het ontwerpteam heeft de infra-uitbreidingen voor deze nieuwbouw ontworpen.

Opdrachtgever:
Máxima Medisch Centrum
Locatie:
Eindhoven/Veldhoven
Markt:
Zorg
Activiteit:
Service, beheer en onderhoud
Medewerker_kelder_MMC
Medewerkers_in_MMC
MMC_kelder
Open kast MMC

Uitbreiden en optimaliseren

De bestaande voorzieningen waren niet toereikend om de nieuwbouw te voorzien van tapwater, elektra, verwarming, koeling en medische gassen. Strukton Worksphere heeft daarom de installaties uitgebreid en geoptimaliseerd. Voor de koeling en verwarming legde Strukton Worksphere een duurzaam energieopslagsysteem aan: warmte-koudeopslag in de bodem. Voor dit systeem zijn twee boorputten nodig van ongeveer tachtig meter diep.

Strak plannen en goed overleggen

Terwijl Strukton Worksphere aan de energie- en infravoorziening werkte was het ziekenhuis gewoon in bedrijf. Die werkwijze vergt een strakke planning en nauw overleg met de klant.

Het ziekenhuis bespaart dankzij het systeem maar liefst 1.040 ton CO2-uitstoot. Dat staat gelijk aan gas- en elektragebruik voor 160 huishoudens of het redden van 52.200 bomen.

Strategisch partnerschap

Strukton Worksphere is al jarenlang een betrouwbare partner met betrekking tot gebouwgebonden installaties binnen de bouw en verbouw projecten van het Máxima Medisch Centrum. Een overeenkomst voor een strategisch partnerschap is ondertekend om te bekrachtigen dat het werken als partners naast elkaar meerwaarde heeft.