Maxima Medisch Centrum

Een nieuw centrum voor dagbehandeling en acht operatiekamers voor het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Strukton Worksphere ontwerpt en bouwt een OK-complex van maar liefst 6.800 m2. Alle operatiekamers beschikken over daglicht. Verder omvat het complex een grote verkoeverkamer met veel aandacht voor privacy van patiënten. Op de begane grond van het complex komt de dagbehandeling. Naast dagbehandeling voor volwassenen komt er speciaal voor kinderen een dagbehandeling met veel aandacht voor spelen en afleiding.

Bouwen in BIM

Het gebouw in Veldhoven dateert uit 1992. Modernisering van de huisvesting, gecombineerd met nieuwe richtlijnen voor onder andere infectiepreventie leiden tot de keuze voor nieuwbouw van acht OK’s. Hierbij worden de modernste inzichten en technieken toegepast.

Bij Máxima Medisch Centrum is BIM de onderlegger voor de visualisatie, coördinatie en integratie van alle processen rondom de uitbreiding en nieuwbouw van operatiekamers. Bekijk het nieuwe OK-complex in BIM:

QYYu8s9yNCc
Nieuw OK-complex voor Maxima Medisch Centrum Veldhoven

1e paal

In 2016 heeft een VOF bestaande uit Strukton Worksphere en Carebuilders in opdracht van het Maxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven een definitief ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van een OK complex (6.800m2). Dit complex wordt gekoppeld aan het bestaande ziekenhuis. De eerste paal voor de nieuwbouw is 24 april 2017 de grond ingegaan.

Het nieuwe complex bestaat uit een verdieping voor dagbehandeling, een verdieping met acht OK’s en een verdieping die dient als technische ruimte. De acht OK’s bestaan uit zes reguliere OK’s, een robot- en een hybride OK.

Om het ontwerp af te stemmen op de wensen van de eindgebruikers zijn er tijdens het ontwerptraject diverse sessies georganiseerd met het MMC en de eindgebruikers. Het definitieve ontwerp is in een 3D model uitgewerkt. 

Integrale aanpak

Een integraal technisch team van Strukton Worksphere, waarin elektrotechnische, werktuigbouwkundige, regeltechnische en bouwkundige expertise is geborgd, is gespecialiseerd in het inrichten van een veilige en goed georganiseerde uitvoering bij zorginstellingen. Continuïteit van de zorgverlening en het minimaliseren van tot overlast leidende factoren zijn hierbij ons uitgangspunt.

Strategisch partnerschap

Strukton Worksphere is al jarenlang een betrouwbare partner met betrekking tot gebouwgebonden installaties binnen de bouw en verbouw projecten van het Máxima Medisch Centrum. Een overeenkomst voor een strategisch partnerschap is ondertekend om te bekrachtigen dat het werken als partners naast elkaar meerwaarde heeft.

Het Maxima Medisch Centrum is goed in zorg. Strukton Worksphere heeft veel kennis omtrent gebouwen. Samen leveren wij ‘De Beste Zorg in Gezonde Gebouwen’. Bekijk onze eerdere werkzaamheden bij het Maxima Medisch Centrum.