Internationale School Eindhoven

Op het terrein van een voormalige kazerne staat nu de Internationale School Eindhoven. Strukton tekende niet alleen voor de bouw en de financiering, maar neemt ook voor dertig jaar het beheer en onderhoud van de gebouwgebonden installaties voor zijn rekening.

Opdrachtgever:
Gemeente Eindhoven
Locatie:
Eindhoven
Markt:
Onderwijs
Activiteit:
Realisatie en renovatie
Schoolplein met kinderen Internationale School Eindhoven
Vlaggenmast Internationale School Eindhoven
Schoolplein Internationale School Eindhoven
Binnen ISE_Pro
Luchtfoto ISE_2013

Projectdetails

De Internationale School Eindhoven (ISE) is de tweede pps-school van Nederland en ook de tweede waar Strukton aan deelneemt.

Op de campus staan niet alleen de basisschool en de middelbare school, maar zijn ook buitenschoolse opvang, kinderopvang, een mediatheek, een restaurant en diverse sportfaciliteiten gevestigd.

Vijf van de gebouwen op de campus deden ooit dienst als kazerne. Deze gebouwen hebben een monumentstatus en zijn omgebouwd tot school. Daarnaast zijn er panden bijgebouwd en er is een ondergrondse corridor aangelegd, die de gebouwen met elkaar verbindt. De school biedt ruimte aan 1.150 leerlingen en ca. 200 medewerkers.

De Internationale School Eindhoven is volgens een DBFMO-contract ontwikkeld door het consortium SPC ISE. Dit consortium bestaat uit Strukton, Mansveld Projecten en Services en VB&T Facilitair management.

Gerelateerde projecten