The Green House

Naast Rijkskantoor de Knoop, aan de voet van het Knoopplein en de opgang naar de Moreelsebrug, staat The Green House. Een ontmoetingsplek voor de komende 15 jaar. Geheel ontwikkeld, gebouwd en geëxploiteerd vanuit de circulaire gedachte.

Circulaire bouw

De plannen van R Creators, het consortium van Strukton, Facilicom en Ballast Nedam, zijn geschetst. In september 2017 startten we met de ontwikkeling en bouw van een circulaire ontmoetingsplaats in hartje Utrecht. Onze insteek: modulair, herbruikbaar, focus op energie en duurzaamheid. Tijdens de bouw, tijdens 15 jaar beheer en onderhoud en als uitgangspunt voor de exploitatie. Alle activiteiten krijgen vorm vanuit de ‘reduce, re-use & recycle’ principes.

Maximaal hergebruik tijdens de bouw geven we bijvoorbeeld vorm door de gevelplaten van de oude Knoopkazerne te hergebruiken. Ook kiezen we voor geprefabriceerde onderdelen. We weten immers dat het paviljoen na 15 jaar wordt ontmanteld en hergebruikt; als paviljoen op een ander plaats of als grondstofonderdelen.

interactieve PDF afbeeldingKlik op de afbeelding en maak kennis met de circulaire toepassingen achter The Green House

Circulaire exploitatie

Circulariteit niet alleen tijdens de bouw, maar juist ook in de 15-jaar exploitatie.

Als ontmoetingsplaats voor circulariteit, centraal gelegen in hartje Utrecht naast OV-knooppunt Utrecht Centraal, wil The Green House dé trekpleister zijn voor iedereen die professioneel of privé wil genieten en geïnspireerd wil raken over circulaire economie. Het paviljoen jaagt met een bijzondere beleving van horeca, (flex)werkplekken, urban farm en innovaties het circulaire gedachtengoed aan. Albron (Facilicom) zal de exploitatie circulair vormgeven waarbij terugdringen van afval, energie en watergebruik aan de basis staat. Gaan we in de toekomst zelfs een ‘stekkervrije’ keuken realiseren?

Documentaire reeks

De weg naar de realisatie van The Green House leggen we vast in een documentaireserie. Kijk met ons mee:

Meer over circulariteit

Meer over circulariteit bij The Green House. Circulariteit is gestoeld op de ‘reduce, re-use & recycle’ principes, onder andere:

  • toepassing van duurzame energie, biobased- of volledig recyclebare materialen
  • herwinnen van bruikbare materialen en energie uit afvalproducten of bijproducten
  • verlengen van de levenscyclus van producten en componenten door reparatie, upgrading en wederverkoop
  • deelplatformen zorgen voor een toename van het gebruik van producten door gedeeld gebruik, toegang tot, en eigenaarschap van producten mogelijk te maken
  • toegang tot producten in plaats van het bezitten van deze producten; door voor het gebruik of resultaat van het product (bijv. licht als product i.p.v. een lamp) te betalen
  • materiaalgebruik en energieverbruik (bouw en exploitatie) beperken
  • interactieve PDF afbeeldingKlik op de infographic en maak kennis met alle circulaire innovaties