Bestevaer Vlissingen

Om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en kosten te reduceren besteedt het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) alle facilitaire diensten uit aan Bestevaer. Bestevaer is een joint venture van het ADRZ, Facilicom en Strukton Worksphere. Deze samenwerking is voor de ziekenhuiszorg uniek.

Opdrachtgever:
Admiraal de Ruyter Ziekenhuis
Locatie:
Goes, Vlissingen, Middelburg, Zierikzee
Markt:
Zorg
Activiteit:
Exploitatie
Bestevaer_Vlietland_600x375

Bestevaer

De kennis en inzet van de ruim 350 facilitaire medewerkers van het ADRZ worden in Bestevaer gecombineerd met die van de facilitaire professionals van Facilicom en Strukton Worksphere. Hiermee ontstaat het beste van drie werelden. Strukton Worksphere is verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud in het ziekenhuis: de 'hard services'. Facilicom verzorgt de ‘soft services’ zoals schoonmaak en beveiliging.

Het ADRZ wordt met deze aanpak volledig ontzorgd. Het ziekenhuis hoeft de kennis niet zelf in huis te hebben en kan zich focussen op core business, terwijl de kosten omlaag gaan. Het nieuwe bedrijf werkt voor het ADRZ in Goes, Vlissingen, Middelburg en Zierikzee.

Bestevaer is de bijnaam die Admiraal de Ruyter kreeg van zijn bemanning. De Ruyter zorgde goed voor hen; hij realiseerde zich dat resultaten sterk afhankelijk zijn van het welbevinden van zijn manschappen en kwam zijn verplichtingen na.

Ben van der Aa, Exploitatiemanager bij Strukton Worksphere: “Het uitgangspunt van Bestevaer is dat de gebouwen continu voldoen aan de verwachtingen op het gebied van kosten, kwaliteitsniveau en beleving. De beleving van de patiënten, gasten en medewerkers staat hierbij centraal. Door mee te denken en te adviseren zorgen we ervoor dat ADRZ grip houdt op haar techniek en gebouwen. Zo waarborgen we samen dat installaties en gebouwen op lange termijn optimaal blijven aansluiten bij de behoeftes en ambities van ADRZ. Dit noemen wij partnership.”