Experience

Boeien & binden is zo’n beetje hét adagium geworden voor de ontwikkeling en revitalisatie van vastgoed. De mensen die van een gebouw gebruikmaken, moeten zich er goed voelen. Zo goed dat ze steeds weer willen terugkomen en er méér tijd willen doorbrengen. In het domeindenken van Strukton Worksphere is deze gebruiker dan ook leidend.

Experience DNA

Het Experience DNA (EDNA) van Strukton Worksphere staat voor het ontwikkelen & exploiteren van huisvesting in de beleveniseconomie. EDNA is als het resultaat van een crossdisciplinaire samenwerking tussen Strukton Worksphere en haar partners verwerkt in een boek. Het geeft een uniek inzicht in klantgericht ontwikkelen en exploiteren van gebouwen. EDNA is daarmee een exponent van Strukton’s behoefte om door middel van een integrale aanpak binnen alle disciplines van de bouwkolom optimaal tegemoet te komen aan de marktvraag van vandaag. EDNA biedt handvatten bij de ontwikkeling en exploitatie van huisvestingsprojecten waar klantbeleving en functionaliteit van groot belang zijn.

Domeindenken

Gebouwen bestaan uit verschillende onderdelen, met elk een eigen functie. Met het domeindenken van Strukton Worksphere worden per domein de gebruikersbehoeften en succesfactoren in kaart gebracht, zodat een organisch geheel ontstaat dat gebruikers van begin tot eind als logisch en prettig ervaren. De gedachte is dat je per domein - aankomst, ontvangst, vergaderen, verblijven, werken - bepaalt wat het doel en de functie zijn, en wat voor de gebruikersbeleving de succesfactoren zijn. Die inzichten worden vervolgens leidend gemaakt bij het inrichten van hard FM en soft FM. Zo werkt Strukton Worksphere aan het optimaliseren van de gebruikerservaring.

Toekomstbestendig

De toekomstwaarde van gebouwen is in toenemende mate een belangrijk investeringscriterium. Strukton Worksphere zoekt steeds naar oplossingen die flexibel zijn. Zodat gebouwen mee kunnen bewegen met veranderingen in de bedrijfsvoering, zoals een stijgend of krimpend aantal medewerkers of de uitbesteding van processen. Strukton Worksphere wil concepten ontwikkelen waarin we makkelijk trends kunnen opnemen, zoals bewust eten of het momenteel sterk stijgende aantal bakfietsen waarmee mensen naar het werk komen. Je wilt immers niet steeds grondig hoeven verbouwen als er iets verandert, of erachter komen dat je binnen de bestaande infrastructuur niet kunt bieden wat je zou willen bieden om mensen te kunnen blijven boeien en binden.

Fijne werkplek

Vandaag werk je aan het stuk dat je schrijft voor de directie. Via de app heb je een concentratiewerkplek gereserveerd op een rustige plek in het gebouw. De ruimte is schoon, opgeruimd, stil en niet te warm, je schiet al lekker op. Voordat je het stuk kunt afronden, is het nodig met het projectteam bij elkaar te komen en de belangrijkste conclusies te bespreken. Je treft elkaar in de ontmoetingsruimte nabij de koffieautomaat. De ideale plek om elkaar te ontmoeten of in je pauze even te ontspannen. In de gereserveerde projectruimte maken jullie met elkaar het stuk en de presentatie af. Het werkt zeer snel en efficiënt; in de projectruimte zijn immers alle voorzieningen aanwezig zijn om met elkaar een interactief en creatief proces te doorlopen. Je merkt dat je trek hebt gekregen en ziet dat de reguliere lunchtijd al lang voorbij is. Gelukkig is een deel van het bedrijfsrestaurant de gehele dag open voor een late lunch, ontbijt of iets lekkers. Je kunt er zelfs een gezonde maaltijd kopen om mee te nemen naar huis! Het werken op deze locatie voelt zo natuurlijk en gaat efficiënt, maar het leukste is dat het een ideale plek is om met mijn collega’s te werken, te vergaderen en elkaar te ontmoeten.

Domeindenken als sleutel

Domeindenken-voorzijde

Blader en lees

Download het boek EDNA

Voorpagina EDNA

Download nu