Nieuws

Trots op winst Low Car Diet

20 mei 2016

Op 19 mei werd bekend dat Strukton de winnaar is van het Low Car Diet, de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland. Wij zijn daar enorm trots op! Al sinds de piloteditie van het Low Car Diet in 2012 doen wij mee. Tijdens de editie van april 2016 reisden wij 64% schoner, reduceerden wij daarmee 7,5ton CO2, reisden wij bijna 80.000 km schoner en reden wij 15% minder kilometers. Wij gaan hiermee door!

LowCarDiet 

Niet alleen waren wij het bedrijf dat de grootste verandering realiseerde. Onze collega Herman van Meijl fietste in april maar liefst 1100 woon-werkkilometers en legde daarmee van alle deelnemers uit het land de meeste fietskilometers af. Hij nam namens Strukton de beide prijzen in ontvangst.

Duurzame mobiliteit

Gedragsverandering is een sterk bepalende factor om op te schuiven naar meer duurzame mobiliteit. Een wedstrijd als het Low Car Diet helpt om zo'n gedragsverandering teweeg te brengen. 

“Elke keer dat wij meedoen met het Low Car Diet hebben we meer deelnemers en wordt er meer over gepraat. We merken ook dat veel deelnemers hun gedrag blijvend aanpassen op basis van hun ervaringen tijdens het Low Car Diet. Dat is goed voor het milieu en voor de vitaliteit van onze mensen.”

Tjark de Vries, directeur Strukton Rail Nederland

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, start de volgende editie van het Low Car Diet. Dan doen wij zeker weer mee!