Nieuws

Raamovereenkomst realisatie OV-chipkaartvoorzieningen op stations

15 april 2016

Strukton Worksphere gaat ook de komende drie jaar in opdracht van NS Reizigers op diverse stations in Nederland de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen ten behoeve van de OV-chipkaart realiseren. Beide partijen hebben hiertoe een vernieuwde raamovereenkomst getekend.

OV-chippoortjes Zoetermeer 

NS voorziet steeds meer stations in Nederland van OV-chipkaartvoorzieningen. Poortrijen waar reizigers verplicht zijn in en uit te checken wanneer zij gebruik maken van de trein, worden steeds gebruikelijker. Strukton Worksphere verzorgt hierbij de voedingen en netwerkvoorzieningen, de camera’s, de fundaties voor de poortrijen en glaswanden en de overige bouwkundige en installatietechnische aanpassingen die benodigd zijn voor het plaatsen van de poortrijen. Deze maatregelen dragen bij aan het verminderen van zwartrijden, waardoor bijvoorbeeld de veiligheid op stations toeneemt.

De huidige raamovereenkomst dateerde uit 2011. Sindsdien heeft Strukton Worksphere de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen voor de OV-chipkaart gerealiseerd op circa 15 stations. In 2015 zijn deze OV-chipkaartvoorzieningen onder andere op de stations van Dordrecht, Amersfoort, Amsterdam RAI en Breukelen gerealiseerd.