Nieuws

Hoogste punt Land in Zicht Haarlem bereikt

25 februari 2016

De nieuwbouw van de woontorens van project Land in Zicht in Haarlem-Noord heeft het hoogste bouwpunt bereikt. Met het aanbrengen van het liftdak op woontoren Aquaverde door Jeroen van Spijk, wethouder Ruimtelijke Ordening gemeente Haarlem, Chris Schaapman, directeur Elan Wonen en Geert Hoek, directeur Strukton Projectontwikkeling, is het hoogste punt van Land in Zicht Haarlem bereikt.

Haarlem, Land in Zicht - hoogste punt 

Tijdens deze laatste bouwfase wordt een drietal appartementengebouwen met 105 appartementen gerealiseerd op een plint van bergingen en een stallinggarage. De expressief vormgegeven torens vormen daarmee de landmark van Haarlem-Noord. Geert Hoek van Strukton Projectontwikkeling vertelt enthousiast:

“Met vele collega’s is er jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van het zeer complexe project Land in Zicht, het bereiken van dit hoogste punt is een enorme mijlpaal.”

Geert Hoek, directeur

Elan Wonen neemt 80 appartementen turn-key af. Voor woningzoekenden komt in de woontorens Aquaverde en Indigo een mix van 46 sociale en 34 vrije sector huurappartementen beschikbaar. De resterende 25 appartementen zijn reeds verkocht. Eerder zijn twee nieuwe schiereilanden met 47 geschakelde villa’s en een woongebouw met 30 appartementen uitkijkend op de haven gerealiseerd. Land in Zicht is ontworpen door  RPHS+ Architecten. De eerste fase van het project was de realisatie van de Schoterbrug die de bereikbaarheid van het industrieterrein de Waarderpolder sterk verbeterde.

Land in Zicht - hoogste punt - uitzichtUitzicht vanaf de hoogste toren van Land in Zicht