Nieuws

Integraal gebouwonderhoud gemeente Enschede naar Strukton Worksphere

24 februari 2016

Het Vastgoedbedrijf van de gemeente Enschede heeft Strukton Worksphere opdracht gegeven voor het prestatiegericht meerjarig onderhoud aan al haar maatschappelijke vastgoed. Het totale vloeroppervlak van de te onderhouden gebouwen bedraagt ruim 70.000 m2. De overeenkomst heeft een looptijd van 10 jaar met optie tot verlenging. Energie besparen met behoud van comfort voor gebouwgebruikers is een van de belangrijkste kenmerken van dit innovatieve beheercontract.

Enschede  

Het karakteristieke wijkcentrum 'Spinnerij Oosterveld', sportaccommodaties en Wijkcentrum ‘De Boei’ maken onder andere deel uit van dit integrale prestatiegerichte beheer- en onderhoudscontract. Met de sterke focus van Strukton Worksphere op de combinatie van duurzaamheid, comfort voor de gebruikers en ongestoorde bedrijfsvoering is deze opdracht voor het elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en bouwkundig beheer en onderhoud verworven.

Energiebesparing & comfort

Op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid, social return, communicatie en reductie van storingen en klachten zijn uitdagende KPI’s vastgelegd. Bert Haan, directeur regio Noord-Oost van Strukton Worksphere en Jeroen Hatenboer, wethouder gemeente Enschede, tekenden vandaag voor dit integrale beheer en onderhoudcontract.

“Met een regierol voor de gemeente en gegarandeerde kwaliteitseisen innoveert de gemeente het gebouwonderhoud. ”

Jeroen Hatenboer, wethouder gemeente Enschede

“Ongestoorde bedrijfsvoering, comfort en duurzaamheid, transparantie en samenwerken zijn de uitgangspunten voor dit tienjarige onderhoudscontract.”

Bert Haan, directeur regio Noord-Oost Strukton Worksphere
Regionaal aanwezig

Strukton Worksphere is geen onbekende in de stad Enschede. Het beheer en onderhoud van zowel het Nationaal Muziekkwartier als theater Concordia wordt door Strukton Worksphere uitgevoerd. Met dit tienjarige prestatiecontract voor maatschappelijk vastgoed breidt Strukton Worksphere haar beheer en onderhoudsactiviteiten in Twente en de gemeente Enschede verder uit.