Nieuws

Domeindenken als sleutel voor optimale gebruikersbeleving

05 september 2016

Om de assertieve en mobiele generatie young professionals te boeien en te binden, zetten steeds meer bedrijven nadrukkelijk in op aantrekkelijke huisvesting. Gebouwen zijn niet langer zomaar een plek waar je heen gaat om je werk te doen, maar een plek waar je zowel geserviced als uitgedaagd wordt. Over hoe het domeindenken van Strukton Worksphere werkt en welke meerwaarde het biedt voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen: aantoonbaar meer klanttevredenheid.

Domeindenken-voorzijde 

Je moet in een gebouw - bewust én onbewust - zo prettig voelen, dat je automatisch het beste uit jezelf naar boven haalt voor je werkgever én je eigen carrière. Win-win dus, in een tijd waarin de war on talent het moeilijk maakt om aan goed gekwalificeerd personeel te komen.

Zoveel deskundigen, zoveel meningen

Wie hiermee aan de slag wil, ontdekt dat talloze specialisten zich bezighouden met adviezen over hoe je gebouw, diensten en buitenruimte dusdanig inricht dat ze helemaal van deze tijd zijn. Van architect tot aannemer en van stylist tot hovenier, ze hebben er allemaal een mening over. Dat de esthetische waarde van een object hiermee gediend is, staat buiten kijf. Maar mooi op zichzelf is niet goed genoeg om je mensen aan je te binden.

Gebruiker centraal

Met het Programma Experience zet Strukton Worksphere deze zaken in het juiste perspectief. Er is uiteindelijk maar één partij die bepaalt of een kantoor werkelijk gebruikt wordt of niet, en dat is de gebruiker. Deze staat daarom centraal in het domeindenken, de methodiek die het programmateam van Strukton Worksphere op basis van meerdere publiek-private projecten uitwerkte en aanscherpte.

In het artikel ‘Experience als nieuwe maatstaf voor vastgoedbeheer’ legt programmamanager Leonie Bomhof uit hoe domeindenken werkt en welke meerwaarde het biedt voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen. De uitkomst is in elk geval steeds hetzelfde: aantoonbaar meer klanttevredenheid.

Meer weten over het domeindenken van Strukton Worksphere? Blader, klik en lees het gehele artikel.

Dit artikel is verschenen in FMN (september 2016).