Nieuws

Technische hoogstandjes voor maximaal reiscomfort

14 augustus 2015

Een klimaatplafond dat de behoefte aan kunstmatige (led)verlichting tot een minimum beperkt. Beglazing die de instroom van teveel zonlicht (en hiermee warmte) verhindert zonder reizigers het uitzicht te ontnemen. Dat zijn enkele van de innovaties die Strukton Worksphere toepaste op de vernieuwde G-pier en het nieuwe GH-gebouw op Amsterdam Airport Schiphol.

Fr7QsjxHAqo

Innovatieve miljoenen stippeltjes

Licht en zicht betekenen glas, maar met enkel glas wordt het binnen snel te warm. Zonwering zou het zicht beperken, dus heeft Strukton Worksphere een laag tússen het glas laten ontwikkelen, die uit miljoenen minuscule stipjes bestaat. Van buiten zijn deze wit, waardoor ze licht weerkaatsen. Van binnen zijn ze zwart, waardoor het menselijk oog ze nauwelijks registreert. Zo ontstaat de beleving van een volledig glazen wand, terwijl alleen op ooghoogte werkelijk vrij uitzicht naar buiten is. Een primeur voor zowel Schiphol als Strukton Worksphere.

Vernieuwend klimaatplafond

Temperatuurschommelingen als gevolg van zonlicht, buitentemperatuur en bezoekersstromen worden opgevangen door een klimaatplafond dat de binnentemperatuur zo constant mogelijk houdt. Dit plafond heeft Strukton Worksphere laten voeren met spiegelende panelen, zodat licht zoveel mogelijk weerkaatst wordt, waardoor kunstmatige verlichting nauwelijks nodig is.

Centrale security

Alle reizigers, ook zij die reizen naar bestemmingen buiten het Schengengebied, krijgen te maken met de centrale security controle. De door Strukton Worksphere overlaagde G-pier en het ermee verbonden nieuwe GH-gebouw spelen hierin een belangrijke rol. Schiphol heeft deze zomer weer grote aantallen reizigers ontvangen, met als record zondag 2 augustus, de drukste dag van het jaar waarop vanaf de luchthaven zo’n 197.000 reizigers arriveerden, vertrokken en overstapten.

Coördinatie & innovatie

Zowel de bouwkundige als de elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden zijn door Strukton Worksphere uitgevoerd. Ook trad Strukton Worksphere op als coördinerend hoofdaannemer van alle partijen die bij de inrichting van de G-pier en het GH-gebouw betrokken waren.
Met kennis van techniek en innovatieve materialen ontwikkelde Strukton Worksphere comfortabele lichte verblijfsruimtes om reizigers en medewerkers op Schiphol deze veilige, comfortabele en duurzame reiservaring te bieden. Lees meer en bekijk de film over de innovaties op de speciale Schiphol-pagina.