Nieuws

Start bouw Leids teVreewijk

06 juli 2015

In Leiden is de bouw gestart van de eerste drie fases van teVreewijk. Het tegen de binnenstad gelegen nieuwbouwproject met rij-, hoek- en twee-onder-één-kapwoningen is zeer populair. De in totaal 39 woningen in de eerste drie fases zijn in korte tijd 100% verkocht, ruim voordat de voorbereidingen voor de bouw zover waren. teVreewijk is een project van Blauwhoed en Strukton, ontworpen door GeO architecten en wordt gebouwd door Bots Bouwgroep.

teVreewijk-start bouw 

Vijf fasen, vijf hofjes

teVreewijk ligt tegenover de Rijn- en Schiekade in het centrum van Leiden. Het project telt 64 woningen verdeeld over vijf autovrije hofjes en sluit aan op een groenzone met hoge ecologische waarde. De hofjes zijn in drie delen in verkoop gegaan. Ontwikkelaars Blauwhoed en Strukton Projectontwikkeling konden de verkoop versnellen, want de woningen waren zeer gewild. Inmiddels zijn alle vijf hofjes volledig uitverkocht. De bouw van de laatste twee fasen van teVreewijk start ook snel, naar verwachting in september.

Leidse stoepjes en domotica

De architectuur van de woningen is geïnspireerd op de typische Leidse binnenstad. De straten worden hierdoor speels en gevarieerd. Elke woning is individueel herkenbaar en krijgt zijn eigen Leidse stoep met een door de kopers gekozen afwerking. Alle woningen zijn voorzien van een basisinstallatie domotica van Busch-free@home. En met de nieuwe langzaam-verkeer- verbinding langs de aangelegde waterpartij is de gezellige Leidse binnenstad nog beter bereikbaar.  

Meer informatie over teVreewijk is te vinden op www.wonentevreewijk.nl.

Foto: Eltjo Bouwman van Blauwhoed, Debbie van Noort van Strukton en wethouder Paul Laudy van de gemeente Leiden tijdens de feestelijke start van de bouw.