Nieuws

Code of Conduct ESCo getekend

31 maart 2015

Strukon Worksphere verzorgde samen met het Gemeente Rotterdam Ontwikkelings- bedrijf de workshop ‘Rotterdamse Groene Gebouwen’ over onder andere de succesvolle ESCo voor de Rotterdamse zwembaden. Bovendien ondertekende Strukton Worksphere vanmiddag ook de Nederlandse ESCo (ECP) Gedragscode tijdens het Nationale ESCo Congres in de RAI Amsterdam.

ESCo ondertekening 31-03-2015 

Energieprestatiecontracten vragen om een andere dan traditionele houding tussen opdrachtgever en uitvoerder. Er is geen sprake van een eenmalige transactie, maar van een langjarig partnership. Dit vereist ander gedrag en een nieuwe mindset. Daarom is de Nederlandse Gedragscode voor Energieprestatie- contracten ontwikkeld; een set met spelregels, waarden en principes die fundamenteel is voor succesvolle implementatie van energieprestatiecontracten. Strukton Worksphere tekent vandaag deze gedragscode.

Rotterdams succes

Strukton Worksphere en de gemeente Rotterdam geven samen vorm aan twee ESCo’s. In 2011 sloten zij een tienjarig onderhoud- en energieprestatiecontract voor 9 zwembaden. De resultaten van deze ESCo? 43% minder gas, 24% minder elektriciteit, 9% minder water, betere water- en luchtkwaliteit, een beter binnenklimaat én 4,5 miljoen euro gegarandeerde besparing! 
Per 2015 startten zij met de ESCo voor het beheer en onderhoud van gemeentelijke kantoren en werkplaatsen. 35% energiebesparing, onder ander door installatie van een biomassaketel, is de besparing die ESCo Strukton wil bereiken.