Nieuws

Bouw laatste fase woningproject In de Hoven van start

25 juni 2014

Aan de rand van de Leidse binnenstad start binnenkort de bouw van de laatste fase van woningproject In de Hoven. De eerste drie fasen van In de Hoven zijn gerealiseerd en worden al bewoond. Nu gaat ook voor de vierde en laatste fase, bestaande uit 14 eengezinswoningen en 4 twee-onder-één-kapwoningen, de schop in de grond. Ontwikkelaars Blauwhoed en Strukton starten na de zomervakantie de bouw van deze 18 woningen. In 2015 is In de Hoven dan helemaal klaar.

Leiden In den Hoven Fase 3 

In de Hoven ligt in het Haagwegkwartier, aan de rand van de Leidse binnenstad. De hele wijk is vernieuwd. Op de plek waar In de Hoven ligt, hebben de oude woningen volledig plaatsgemaakt voor nieuwe, aangename en moderne woningen, omringd door water en groen.

In de Hoven in trek bij jonge stellen
Veel mensen hebben de weg naar In de Hoven al gevonden. Pim Nieuwenhuyze, verkoopmanager bij Blauwhoed, geeft aan dat vooral veel jonge stellen- vaak met jonge kinderen- een huis in In de Hoven hebben gekocht: “Stellen met jonge kinderen zijn erg te spreken over de combinatie van een volwassen eengezinswoning met tuin en de binnenstad om de hoek. Ze kunnen hun kinderen laten opgroeien in een veilig, groen buurtje. Speel- en sportvoorzieningen, scholen en kinderopvang zijn vlakbij. Aan de andere kant zitten ze zelf toch ook zó in de binnenstad. Met de fiets of te voet ben je er zo. Als ik het in één zin zou moeten zeggen, dan is In de Hoven nieuw wonen met alle stadse gemakken om de hoek”.

Nog een klein aantal woningen beschikbaar
De woningen in fase 4 van In de Hoven komen aan de Jan Wolkersstraat, in het verlengde van de gerealiseerde fasen. In totaal bestaat In de Hoven uit 72 eengezinswoningen en twee-onder-één-kapwoningen. Daarvan zijn er nog een klein aantal te koop. Eengezinswoningen zijn te koop vanaf € 249.950,- v.o.n. en twee-onder-één-kapwoningen vanaf € 284.950,- v.o.n. Nieuwenhuyze vertelt dat mensen die nu een woning kopen in In de Hoven, volgend jaar al hun nieuwe huis kunnen betrekken.

Meer over de woningen
Alle woningen in In de Hoven hebben een tuingerichte woonkamer, een verdieping met drie slaapkamers en een vrij indeelbare zolder. Kopers die nu kopen hebben ook nog keuze uit diverse uitbreiding- en afwerkingopties.

Modelwoning
In de vorige fase van In de Hoven is een woning ingericht als modelwoning. Geïnteresseerden kunnen op deze wijze ervaren hoe het is om te wonen in In de Hoven. De modelwoning is op afspraak te bezichtigen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met De Leeuw Makelaardij via 071 – 405 16 16 of nieuwbouw@deleeuw.nl

Kijk voor meer informatie ook op www.indehoven.nl.