Nieuws

Tramremise De Hallen druk bezocht tijdens Dag van de Bouw

04 juni 2013

Op zaterdag 1 juni bezochten ruim 2200 bezoekers de Tramremise De Hallen in Amsterdam. Geïnteresseerden uit de buurt kwamen kijken naar de vorderingen van de renovatie van het monumentale pand. Met een fototentoonstelling van fotograaf Dick van den Berge lieten bouwcombinatie Strukton/De Nijs het verloop van de bouwwerkzaamheden zien. De vroege bezoeker kon zelfs nog wat werk in uitvoering live zien. Achter de bouwhekken werd nog doorgewerkt met graafwerkzaamheden.

foto 

Onderaannemer Lenting regelde de Techno Trailer op het terrein waarin jongeren door middel van computer spelletjes en filmpjes allerlei dingen konden uitproberen op het gebied van techniek. Albeton was de hele dag aanwezig met de elektrische betonmixer. De Eco Drive Betonmixer heeft een elektrische aandrijving en dat levert een enorme brandstofbesparing op.

De patat en poffertjeskraam van de Ten Katemarkt voorzag de bezoekers van een hapje en een drankje. Bouwcombinatie Strukton / De Nijs trakteerde op een ijsje.

Social Return
De open dag bij de  tramremise begon met het ondertekenen van een aantal convenanten over Social Return, met beide bouwbedrijven en de Gemeente Amsterdam. Bouwbedrijf De Nijs en  Strukton Rail beloven in het convenant leerlingen op te leiden. De eerste stagiairs zijn al begonnen; na de zomer volgen er meer. De Triodosbank, de bancaire financier van het project maakte van de gelegenheid gebruik een groenrentecertificaat uit te reiken aan de TROM (StichtingTramRemiseOntwikkelingsMaatschappij). Wethouder Andree van Es (Werk, Inkomen en Participatie) ondertekende alle convenanten namens de gemeente en benadrukt het grote belang van de afspraak die met bouwbedrijven zijn gemaakt om meer jongeren en mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden in te stromen in technische beroepen en in de bouwvak in het bijzonder. Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer en stadsdeelwethouder Dirk de Jager wezen op het belang van dit grote bouwproject voor het stadsdeel West en toonden zich aangenaam verrast over de snelheid waarmee de herontwikkeling nu ter hand is genomen.

Strukton vier keer in de top 10
In de top 10 van meest bezochte projecten komen vier projecten van Strukton voor. De Noord - Zuidlijn op nr. 1, A2Maastricht op de tweede plaats en op de respectievelijk vierde en negende plaats Spoorzone Delft en Tramremise de Hallen. Bouwend Nederland kijkt terug op een plezierig verlopen Dag van de Bouw.  In het hele land zetten 230 locaties in verschillende sectoren de hekken open voor publiek. Met die grote keus krijgt het publiek ook dit jaar weer een goed beeld hoe belangrijk de sector is, voor wonen, werken, verplaatsen, recreëren en milieu.

Voor de ruim 125.000 belangstellenden waren er rondleidingen, demonstraties, imposant materieel, verzorgde catering en attracties.. Onder de belangstellenden waren twitteraars goed vertegenwoordigd; de hele middag stond #dagvandebouw in de top 3 van de Nederlandse trending topics.