Nieuws

Strukton levert Fletcher Hotel Amsterdam op

17 januari 2013

Vrijdag 11 januari 2013 hebben de eerste gasten gebruik gemaakt van het nieuwe Fletcher Hotel Amsterdam. Maandag 7 januari leverde Strukton Bouw het opvallende ronde gebouw langs de A2 in Amsterdam op aan opdrachtgever Caransa en exploitant Fletcher Hotels.

Fletcher gotel Amsterdam 

Strukton Bouw realiseerde de nieuwe eyecatcher van de stad Amsterdam. Ondanks diverse aanvullende werkzaamheden leverde Strukton voor de huurder precies op tijd op, zodat Fletcher Hotels haar eerste gasten op 
11 januari kon ontvangen. Het bijzondere gebouw beschikt over 120 luxe hotelkamers, een fitnesscentrum en een ondergrondse parkeergarage. Bovenin de toren bevinden zich de Skylounge en -restaurant Pi met een prachtig uitzicht op de hoofdstad. Het hotel biedt ook de mogelijkheid tot private dining en heeft luxe boardrooms voor vergaderingen van 8 tot 22 personen.

Op een zeer krappe bouwplaats, tussen de toegangswegen A2/A9 naar Amsterdam, verrees het afgelopen jaar het opvallende gebouw. Voordat het dak werd gesloten werd tijdens de bouw onder toeziend oog van Wibi Soerjadi een Whaletone vleugel het gebouw ingetakeld. Dit moest tijdens de bouw gebeuren, omdat de enorme piano anders het gebouw niet meer in kon. 

Het ronde gebouw, naar ontwerp van Benthem Crouwel Architects, werd opgetrokken uit een prefab-kern. De hotelkamers zijn gerealiseerd in een staalconstructie die aan de betonnen kern hangt. Binnen het bouwteam is hard gewerkt om het hotel zo milieubewust mogelijk te maken. Het hotel wordt bijvoorbeeld verwarmd door een warmte-koudeopslagsysteem. Het hotel is Green Key Goud gecertificeerd. Dit een keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Daarnaast is het gebouw qua isolatiewaarde extreem hoog. Het krijgt Energielabel B, dat is voor een hotel heel hoog.