Nieuws

Strukton en Schiphol tekenen aannemingsovereenkomst voor deelproject Centrale Security Non-Schengen

25 april 2013

Ad Balm, Project Directeur Strukton Worksphere, en Birgit Otto, directeur Airport Operations, tekenden in aanwezigheid van zowel Strukton als Schiphol-collega’s de aannemingsovereenkomst.

Schiphol Group 131279-18 

Woensdag 24 april is de aannemingsovereenkomst getekend voor de overlaging van de G-pier en de nieuwbouw van het GH-gebouw. In dit GH-gebouw wordt een centraal securityfilter voor de transferpassagiers vanuit de G-pier gemaakt. Onder het gebouw komt ook een bus-injectiepunt. Bijzonder aan dit contract is dat Strukton zowel voor de bouwkundige werkzaamheden als voor alle installaties verantwoordelijk is. Ook de uitvoering in een operationele omgeving en de inpassing in de bestaande gebouwen vragen veel kennis en vakmanschap. “Gezien jullie staat van dienst, hebben wij hier echter alle vertrouwen in”, aldus Birgit Otto (Directeur Airport Operations). “Mooi voorbeeld daarvan vormt de verbouwing van winkels en voorzieningen op Den Haag Centraal Station. Ook daar moet tijdens de verbouwing de winkel gewoon open blijven, zoals dat heet en ook daar passeren dagelijks gemiddeld 140.000 reizigers.”

De uitvoering komt voor rekening van Struktondochters Strukton Bouw en Strukton Worksphere. Deze laatste kent Schiphol al, als de partij die in het verleden het onderhoud van installaties in de terminal verzorgd heeft. “Ook wat dat betreft kijken we met vertrouwen uit naar deze hernieuwde kennismaking”, aldus Birgit Otto.

Er is reeds één contract in dit project eerder getekend: met de firma KONE voor de levering van de liften, roltrappen en rolpaden. Het contract met Strukton is het eerste grote bouwkundige contract dat getekend wordt voor de realisatie van centrale security op de luchthaven. De komende maanden hoopt Schiphol ook de contracten voor de overige deelprojecten binnen project Centrale Security Non-Schengen te kunnen tekenen.

Naar centrale securityfilters overal op Schiphol

Eind 2012 is op Schiphol het project gestart waarbij de huidige securitycontroles bij de gates in het niet-Schengen gebied verdwijnen en plaatsmaken voor centrale securityfilters. Schiphol krijgt hierdoor overal centrale securityfilters, zowel in alle drie de vertrekhallen als twee stuks voor de transferpassagiers. Dit is nodig om het reis- en verblijfcomfort voor passagiers en de efficiency te vergroten en ook in de toekomst operationeel te kunnen blijven voldoen aan de Europese wet- en regelgeving.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Schiphol en Strukton