Nieuws

Samenwerking Strukton Worksphere en Altrecht GGZ

16 september 2013

Strukton Worksphere en Altrecht geestelijke gezondheidszorg werken vanaf september dit jaar samen via een zogeheten maincontract. Dit houdt in dat ze gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van de 150.000 m² gebouwen van Altrecht in de regio Utrecht. De samenwerking is aangegaan voor een periode van vijf jaar met de optie om 3 maal 1 jaar te verlengen.

Altrecht kiest ervoor de niet-primaire bedrijfsprocessen - dus alles buiten de zorg - te professionaliseren in samenwerking met de markt. De facilitaire dienstverlening vindt plaats in een samenwerkingsmodel via een joint venture: Al Service. Het onderhoud en beheer van gebouwen (hard services) vindt plaats in de vorm van uitbesteding aan één contractant: Strukton Worksphere.

Strukton gaat met deze overeenkomst de dienstverlening voor beheer en onderhoud van gebouwgebonden voorzieningen verzorgen. Daarnaast neemt Strukton elf medewerkers van Altrecht over.

Patiëntenparticipatie doorslaggevende factor

Altrecht heeft voor Strukton gekozen vanwege de beste prijs-kwaliteitverhouding in de uitgevoerde aanbesteding, de overname van personeel en de reeds bestaande ervaring met de dienstverlening. Daarnaast heeft vooral ook de samenwerking op het gebied van patiëntenparticipatie de doorslag gegeven. Altrecht hoopt samen met Strukton tot enkele betaalde jaarcontracten te komen waarin steeds weer andere patiënten de mogelijkheid krijgen zich in de praktijk te bewijzen. Doelstelling is om na verloop van circa één jaar de patiënt een betaalde vervolgbaan te kunnen bieden, bij Strukton of elders. Deze aanpak is in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland nog een vrij uniek fenomeen.

Over Altrecht

Altrecht is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, waar mensen met psychiatrische ziekten terecht kunnen voor specialistische hulpverlening. Ook biedt Altrecht consultatie aan collega-professionals en andere instellingen op het gebied van (geestelijke) gezondheidszorg.