Nieuws

Plaatsing laatste dakdeel Station Den Haag Centraal

06 mei 2013

Strukton bouwt in opdracht van ProRail, samen met de gemeente Den Haag en NS, mee aan een nieuw station. De verbouwing is in volle gang. Tijdens het Hemelvaartweekend plaatsen we het allerlaatste glazen dakdeel in het nieuwe dak.

Vorderingen bouw

Het glazen dak is bijna gereed, een deel van de glazen gevels is al klaar en de sloop van het tijdelijke dak is begonnen. Tijdens Hemelvaart wordt 's ochtends de grote torenkraan uit de stationshal verwijderd door een andere kraan, de grootste Europese mobiele kraan. Het takelen van de giek is rond 11.00 uur gepland. Hierna wordt rond 16.00 uur het laatste dakdeel (wybertje) geplaatst.

Nieuw stationsgebouw

Den Haag Centraal krijgt in 2014 een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Het dak van de hal wordt gemaakt van glas en wordt 22 meter hoog. De nieuwe openbaar-vervoer-terminal is nodig omdat er steeds meer mensen gebruik maken van het station. Er maken hier nu al iedere dag meer dan 190.000 mensen gebruik van het station. De gemeente Den Haag is opdrachtgever voor de bouw van het nieuwe station. NS draagt zorg voor de verbouwing van winkels en reizigersvoorzieningen in de stationshal om zo de reis en het verblijf op het station zo comfortabel mogelijk te maken.  Deze verbouwing wordt ook door Strukton uitgevoerd.

Afhankelijk van weersomstandigheden

Het weghalen van de kraan – en daarmee het plaatsen van het laatste wybertje – is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het te hard waait, worden beide activiteiten uitgesteld. 

Meer informatie

Meer informatie over het project Den Haag Nieuw Centraal vindt u op www.denhaagnieuwcentraal.nl of via Twitter @dhncentraal.  


Dit bericht is gebaseerd op een persbericht van opdrachtgever ProRail