Nieuws

NS Stations start met verbouwing winkels en voorzieningen op station Den Haag Centraal

04 april 2013

Donderdagmiddag 4 april verrichtten wethouder Norder (Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie), Michiel Noy (directievoorzitter NS Stations) en Marinus Schimmel (directeur Strukton Bouw) een officiële handeling die het startsein symboliseert voor de verbouwing van de winkels en reizigersvoorzieningen op station Den Haag Centraal. NS Stations ontwikkelt in totaal 5.000 m2 winkeloppervlak in de nieuwe stationshal, Strukton voert deze werkzaamheden uit.

_DSC5655 

Plannen verbouwing
De winkels op de begane grond en de eerste en tweede etage van het kantoorgebouw Stichthage ondergaan een metamorfose. De nieuwe stationshal wordt op dit moment tegen dit kantoor aangebouwd. NS Stations breidt het winkelaanbod op Den Haag Centraal uit van 12 winkels in de huidige situatie naar 26 toekomstige winkelunits. De reiziger kan straks ook op dit station terecht voor een grotere diversiteit aan producten. Naast het foodsegment wordt een non-food aanbod gerealiseerd met bijvoorbeeld een Hema.

Op de eerste verdieping wordt onder andere een horecagelegenheid gecreëerd en komt er een nieuwe vestiging van Regus | NS station2station waar klanten een flexibele werkplek of vergaderlocatie kunnen huren. Daarnaast krijgen de kantoren een nieuwe entree en wordt de kelder onder de stationshal gerenoveerd. In die kelder komen nieuwe toiletten voor de reizigers, bagagekluisjes eneen fietspoint, waarbij tevens de ondergrondse fietsenstalling wordt vernieuwd en geoptimaliseerd. In de stationshal zelf bouwt NS Stations bovendien enkele losse units met informatie- en verkoopvoorzieningen voor reizigers.

Michiel Noy, directievoorzitter van NS Stations:“Ik ben blij dat we met onze investeringen de reiziger op dit station straks het voorzieningenniveau kunnen bieden dat past bij de wensen van onze reizigers en bij een modern station. Wij willen van het station een comfortabele plek maken, zodat reistijd eigen tijd wordt.”

Introductie innovatief concept
De verbouwing wordt in drie fases uitgevoerd. Het eerste blok winkels wordt eind 2013/begin 2014 opgeleverd. Naar verwachting is de totale verbouwing eind 2014 gereed. Den Haag Centraal is het eerste station in Nederland waarbij de winkels worden opgeleverd met het innovatieve concept ‘Plug & Play’. Iedere winkel wordt uitgerust met een zelfde,  verhoogd technisch voorzieningenniveau. Hierdoor kan iedere formule, zowel in het food- als in het non-foodsegment, op ieder gewenste plek en moment gemakkelijk en snel ‘inpluggen’ in een nieuwe winkelunit.

Den Haag Nieuw Centraal
De verbouwing van de winkels en voorzieningen maakt deel uit van project Den Haag Nieuw Centraal. ProRail verbouwt de stationshal en perrons in opdracht van de gemeente Den Haag. Beide projecten worden uitgevoerd door bouwbedrijf Strukton. Ook de herontwikkeling van New Babylon maakt onderdeel uit van de aanpak van het stationsgebied. Samen werken we aan een aantrekkelijk station(sgebied) waar alle vormen van vervoer samenkomen. Het nieuwe station is een plek waar de reiziger gemakkelijk zijn weg kan vinden en daarnaast ook de plek die de reiziger het gewenste comfort biedt.

Project Den Haag Nieuw Centraal is te volgen op http://www.denhaagnieuwcentraal.nl/, via twitter (@dhncentraal) of Facebook:  https://www.facebook.com/denhaagnieuwcentraal.

Dit bericht is gebaseerd op een persbericht van NS Stations.