Nieuws

Global Switch gunt uitbreiding datacenter aan Strukton

23 mei 2013

Strukton heeft een contract gesloten met Global Switch, de toonaangevende eigenaar en exploitant van carrierneutrale datacenterruimte in Europa en Azië-Pacific, voor fase 1 van de geplande uitbreiding met bruto 25.400 m2 van zijn datacenter in Nederland.

Datacenter Global Switch 

De order voor deze fase betreft de reeds gestarte bouw van een nieuw pand en de realisatie van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige voorzieningen. Het voltooide gebouw voor deze eerste fase wordt opgeleverd in december 2013. Strukton Worksphere heeft eerder al een aantal dataruimten gebouwd voor Global Switch in Amsterdam, inclusief de bijbehorende elektrische, technische en mechanische infrastructuur.

Ad Balm, directeur Business Unit Projecten van Strukton Worksphere: ‘Door het toenemende gebruik van internet en de enorme ontwikkelingen door het gebruik van cloud services wordt het goed functioneren van datastromen steeds belangrijker. Er worden gigantische hoeveelheden informatie verwerkt en de technische processen zijn uitermate kritisch. Het is dan ook een bijzonder interessante plek voor ons om onze technische kennis te mogen toepassen.’