Nieuws

Bestevaer nu de officiële facilitaire leverancier van ADRZ

11 juni 2013

Op vrijdag 6 juni bekrachtigen het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ), Facilicom en Strukton Worksphere de definitieve inrichting van het bedrijf dat facilitaire diensten verricht voor de ADRZ-locaties in Goes, Zierikzee, Vlissingen en Middelburg. Met het nieuwe bedrijf, dat de naam Bestevaer draagt, wil het ADRZ de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren en de kosten reduceren. Door de officiële ondertekening tijdens de vastgoedbeurs Provada is de inrichting van Bestevaer nu een feit.

Bestevaer levert onder meer schoonmaakwerk, onderhoud, technische dienst, huisvesting, voedingsassistenten en logistiek. Facilicom en Strukton Worksphere zijn risicodragende partners en brengen hun specifieke expertise in op het gebied van soft en hard facilities, hospitality en integraliteit. Het ADRZ heeft een belang van 60 procent in de joint venture die ruim 350 facilitair medewerkers heeft. De combinatie van ervaring, kennis en expertise leidt tot een hogere kwaliteit, flexibiliteit, tevreden klanten én een kostenreductie van 10 procent.

‘Bestevaer is daarmee het ideale facilitaire bedrijf voor een ziekenhuis. De in Bestevaer ontwikkelde expertise is direct toepasbaar in vrijwel elk ander ziekenhuis’, vertelt Geert van de Laar, Algemeen directeur facilitaire bedrijven Nederland van Facilicom. Johan Winnubst, directeur Business Unit Exploitatie vult namens Strukton aan: ’Dit concept is uniek voor de ziekenhuiszorg waarbij gastvrije dienstverlening, innovatie, kwaliteitsverbetering en kostenreductie centraal staan en de ziekenhuizen de facilitaire diensten niet hoeven uit te besteden.’ Bert Vos besluit namens het ADRZ: ‘Wij wilden gebruikmaken van de kennis van professionele partijen en tegelijkertijd baas in eigen huis blijven, een kostenreductie realiseren en ervoor zorgen dat de service en de kwaliteit van de dienstverlening erop vooruit zouden gaan. Dat is mogelijk gemaakt in deze joint venture aanpak’.