Nieuws

UNETO-VNI zet de Nederlandse techniek in de schijnwerpers

07 september 2012

'De Techniek Achter Nederland' is de titel van een tv-serie op RTL-Z én van een bijzonder boek. Hierin heeft branchevereniging UNETO-VNI aandacht voor de innovatiekracht van de installatiebranche en de belangrijke bijdrage die het levert aan alle sectoren van de Nederlandse economie.

In de televisieserie alsook in het boek spelen innovatieve projecten van Strukton Worksphere een rol.

Betaalbaarheid van de zorg, een schone leefomgeving, mobiliteit, veiligheid en kantorenleegstand - de campagne stelt deze en andere thema's aan de orde en laat zien op welke manieren technische ondernemingen oplossingen kunnen bieden. Techniek is op veel plaatsen weliswaar niet zichtbaar, maar wél noodzakelijk om de maatschappij te laten functioneren.

Tv-serie

In de tv-serie 'De Techniek Achter Nederland', waarvan de eerste aflevering op 3 september was te zien op RTL-Z, komt elke week één thema aan de orde. Spraakmakende projecten van Nederlandse installatiebedrijven laten zien dat hoogwaardige kennis en innovatie essentieel zijn voor een leefbare toekomst. In aflevering 2, 3 en 8 komen projecten van Strukton Worksphere in beeld.

  • Uitzending 2 is te zien in de week van 10 september en heeft als thema ‘Een tweede leven voor gebouwen’. Hierin komt het Provinciehuis Utrecht aan de orde. Strukton renoveerde het oude hoofdkantoor van Fortis aan de A28 ten behoeve van huisvesting voor de Provincie Utrecht. Het vijftien jaar oude pand is gerestyled tot een modern en duurzaam kantoor.
  • Uitzending 3, in de week van 17 september, gaat over ‘Altijd in verbinding’. Strukton realiseerde voor de gemeente Amsterdam een van de energiezuinigste datacenters van Europa. De innovatieve oplossingen, waarover in de uitzending wordt verteld, hebben minder energieverbruik en vermindering van de CO2-uitstoot als resultaat.
  • Uitzending 8, in de week van 22 oktober, staat in het teken van ´Energieke gebouwen’. Een goed voorbeeld van een energiek en duurzaam gebouw is de Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst in Groningen. Strukton is mede verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het beheer en onderhoud en de facilitaire dienstverlening (DBFMO) voor een periode van 20 jaar. In deze uitzending licht Strukton Worksphere dit verder toe.

Iedere week wordt een aflevering één keer per dag uitgezonden van maandag tot en met vrijdag:

  • maandag 13.20 uur
  • dinsdag 14.20 uur
  • woensdag 16.20 uur
  • donderdag 10.20 uur
  • vrijdag 11.20 uur

Uitzending gemist?

De afleveringen zijn (na de eerste uitzending) ook te bekijken op www.detechniekachternederland.nl.

Boek

Het boek benadert het onderwerp op een iets andere manier. Ook hier krijgen de prestaties van de installatiebranche volop aandacht, maar er is ook ruimte voor de (toekomst)visie van een groot aantal gezaghebbende opinieleiders uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven. Mensen als Herman Wijffels, Bernard Wientjes, Paul Schnabel en Wubbo Ockels vertellen wat naar hun mening de belangrijkste uitdagingen zijn waar Nederland voor staat.

Website

Bij de projecten die in het boek worden belicht, is vooral opvallend dat allerlei hoogst innovatieve oplossingen nú al beschikbaar zijn. Details over de vele projecten die in tv-serie en boek voorbij komen, zijn ook te vinden op de website die UNETO-VNI speciaal voor deze campagne heeft ingericht: www.detechniekachternederland.nl. Daar zijn dan ook de afleveringen van de tv-serie en interviews uit het boek te vinden.