Nieuws

Strukton Worksphere zet vijf elektrische auto's in als poolauto's

14 juni 2012

Vandaag neemt Strukton Worksphere vijf elektrische auto’s van het merk Nissan Leaf in gebruik. Ze zullen worden ingezet als poolauto’s bij vijf vestigingen van Strukton Worksphere: Utrecht hoofdkantoor, Amsterdam, Capelle, Son en Breda. Hiermee is Strukton Worksphere een van de eerste bedrijven in de sector die op deze schaal elektrisch vervoer gaat inzetten.

Het hoofdkantoor beschikte al over een laadpaal. De afgelopen weken zijn de overige locaties van Strukton Worksphere voorzien van laadpalen om deze elektrische auto’s, alsook de auto’s van bezoekers, te kunnen opladen.

Medewerkers kunnen de elektrische auto’s gebruiken bij werkzaamheden of bezoek in de buurt. Strukton Worksphere wil hiermee per jaar ca 5.000 liter diesel besparen, wat neerkomt op een vermindering van de CO2-uitstoot met ca. 12 ton en verlaging van de brandstofkosten. Op deze manier draagt Strukton Worksphere bij aan de CO2-reductiedoelstelling van heel Strukton: het bedrijf streeft naar een afname van de CO2-uitstoot met 15% in 2020 ten opzichte van het referentiejaar 2009 en gerelateerd aan de geactiveerde productie.

Andere maatregelen die Strukton Worksphere neemt op het gebied van duurzame mobiliteit, zijn de actie banden-op-spanning en Strukton e-driver (via e-learning leren medewerkers en hun gezin hoe je veiliger en zuiniger kunt deelnemen in het verkeer). Daarnaast rijden monteurs van Strukton Worksphere op elektrische scooters door Den Haag om de gebouwen van de gemeente te onderhouden.

Ook bij andere bedrijfsonderdelen van Strukton wordt gewerkt aan duurzame mobiliteit. Zo is de afgelopen jaren voor het project Hanzelijn een elektrische auto ingezet, staat er een poolauto bij Strukton Rail in Breukelen en maakt Strukton Rolling Stock in de werkplaats van de klant in Amsterdam Watergraafsmeer gebruik van een elektrisch karretje. Daarnaast is Strukton mede-initiatiefnemer van Het Nieuwe Draaien dat vorige week in samenwerking met Stichting Natuur en Milieu en BMWT is gelanceerd. Het Nieuwe Draaien – een nieuw begrip verwant aan het nieuwe rijden – gaat over zuiniger gebruik van machines op bijvoorbeeld bouwplaatsen of bij spoorwerken.