Nieuws

Strukton Worksphere wint Essent Facilitator of the Year Award 2011

27 januari 2012

Strukton Worksphere heeft de Essent Facilitator of the Year Award 2011 gewonnen. Dit werd op 26 januari bekendgemaakt tijdens de relatiedag van ES Facility Service. Strukton Worksphere won de prijs door op innovatieve wijze te zorgen dat het energieverbruik van het, al energiezuinige (klasse A), hoofdkantoor van Essent in ’s Hertogenbosch met nog bijna 20% werd teruggebracht.

De jury waardeerde vooral de inzet en behaalde resultaten op het gebied van ondernemerschap, sustainability, de positieve bijdrage aan de belevingswereld van de klant en de wijze waarop via Chain Management de hele keten is betrokken bij het maximaliseren van de waarde voor de klant.

Strukton Worksphere heeft het energieverbruik verlaagd en de comfortbeleving verhoogd. Hiervoor zijn verschillende maatregelen genomen:

  • herinrichting parameters van het gebouwbeheersysteem met verregaande implementatie van verbetervoorstellen van medewerkers en bezoekers van Essent.
  • installatietechnische maatregelen, zoals het verbeteren van de WKO-balans (warmte-koudeopslag), de vriesbeveiliging van de sprinklerleiding te wijzigen en de MER-ruimtes aan te passen.
  • organisatorische maatregelen, zoals de oprichting van een energieteam dat voor, tijdens, maar ook nog tot twee jaar na het project een spilfunctie vervult.

Ook heeft het bedrijf als sterke, creatieve sparringpartner gefungeerd, daarbij gebruikmakend van zijn expertise als marktleider in prestatiecontracten ten behoeve van gebouwgebonden installaties.

Dit samenwerkingsproject, waarbij Strukton Worksphere, Essent en Parkstad
Energiediensten een optimaal projectteam vormden, maakte onderdeel uit van het Bossche Energieconvenant. Bij dit convenant zijn 35 bedrijven en organisaties uit ’s Hertogenbosch betrokken. De gezamenlijke doelstelling en verplichting is om in de komende drie jaar minimaal 10% energie te besparen, of duurzaam op te wekken, ten opzichte van 2009.

Jaarlijks reikt ES Facility Service, de facilitaire organisatie van Essent, de award uit aan een leverancier die zich op meerdere fronten weet te onderscheiden. Als een van de genomineerden mocht Strukton Worksphere zijn businesscase presenteren tijdens de relatiedag. Naast de award ontvangt Strukton Worksphere ook bereidheid en resources vanuit Essent om verdere exposure te geven aan de case.