Nieuws

Strukton levert provinciehuis Utrecht op

15 februari 2012

Op donderdag 9 februari 2012 heeft Strukton het nieuwe provinciehuis Utrecht opgeleverd. Het afgelopen jaar renoveerde Strukton Bouw in samenwerking met Strukton Worksphere het nieuwe provinciehuis voor de provincie Utrecht.

Van het 31.000 m2 en 18 verdiepingen tellende gebouw renoveerde Strukton het overgrote deel, terwijl op de tweede tot en met de zesde verdieping doorgewerkt werd door de huurder ABN AMRO. De verbouwing is binnen budget en binnen de planning gerealiseerd.

Op de overige verdiepingen werd gewerkt aan de realisatie van een nieuwe kantooromgeving volgens het principe van het nieuwe werken. Op iedere kantoorverdieping is in het midden een centraal punt met de garderobe, de lockers, de pantry en kastruimte. Daarnaast wordt een variatie aan overlegplekken en werkplekken verspreid over de verdieping. In het hele gebouw staat transparantie en toegankelijkheid centraal. Architecten van Mourik ontwierp de nu gerealiseerde indeling.

De komende maanden worden benut om het gebouw in te richten. Op 16 april neemt de provincie Utrecht het nieuwe provinciehuis in gebruik.

Het voormalige kantoor van Fortis Bank Nederland is een opvallend element langs de A28, een slanke rechthoekige toren van 80 meter hoog.