Nieuws

Strukton en Stichting de Basis tekenen nieuwbouwcontract

07 februari 2012

Strukton Bouw bouwt in opdracht van Stichting de Basis de nieuwbouw van het trainings- en nazorgcentrum de Basis in Doorn. Het gebouw zal naar verwachting voorjaar 2013 gebruiksklaar zijn en heeft een aanneemsom van € 8,6 miljoen.

Het nieuwe gebouw zal beschikken over congres-, logies- en kantoorfaciliteiten (totaal ca. 7000 m2). De ruimtes voor trainingen zullen variërend aan 6 tot 150 personen plaatsbieden.

Stichting de Basis in Doorn biedt dienstverlening op het vlak van (na)zorg, hulpverlening, training en coaching aan werknemers met geüniformeerde beroepen (defensie, politie, brandweer, ambulance en openbaar vervoer). Dit wordt verzorgd in het trainings- en nazorgcentrum. Het gaat om een duurzaam, toekomstbestendig complex dat gelegen is in een bosrijke omgeving tegen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Het project sluit goed aan bij de strategie van Strukton Bouw. De gebouwgebonden installaties neemt Strukton Worksphere voor zijn rekening. Eerder bouwde Strukton Bouw soortgelijke projecten als zorgcentrum Slingeborgh in Assen, zorgcentrum Kornoeljehof in Vries, pps Kromhout Kazerne in Utrecht maar ook enkele ziekenhuizen waarbij zorg en duurzaamheid centraal stonden.