Nieuws

Bestevaer wordt dé dienstverlener voor het ADRZ

21 december 2012

Bestevaer verzorgt vanaf 1 april 2013 alle facilitaire diensten voor het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). De Raad van Bestuur van het ADRZ heeft dit gisteren besloten. Bestevaer is een joint venture van het ADRZ, Strukton Worksphere en Facilicom.

Het ADRZ heeft bewust niet gekozen voor uitbesteding van de facilitaire diensten. Met dit voor de ziekenhuiszorg unieke concept beoogt het ADRZ de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en de kosten te reduceren. De kennis en inzet van de ruim 350 facilitaire medewerkers van het ADRZ worden in Bestevaer gecombineerd met die van de facilitaire professionals van Strukton en Facilicom. Het nieuwe bedrijf werkt voor het ADRZ in Goes, Vlissingen, Middelburg en Zierikzee. Het gaat onder meer om schoonmaakwerk, onderhoud, technische dienst, huisvesting, voedingsassistenten en logistieke medewerkers. 

Bestevaer is opgericht per 1 januari 2013, maar is operationeel vanaf 1 april. Het eerste kwartaal van 2013 wordt benut om de organisatie definitief in te richten. De vorming van Bestevaer is in goed overleg met bonden en vertegenwoordigende organen tot stand gekomen. Voor de 350 medewerkers van de facilitaire ADRZ-organisatie verandert er in arbeidsrechtelijke zin (CAO-indeling en pensioenaanspraken) niets. Het voltallige facilitair personeel komt in dienst van Bestevaer, de bijnaam die de onder zijn bemanning zeer geliefde admiraal De Ruyter kreeg.  

Strukton Worksphere

Strukton Worksphere is als technisch dienstverlener actief in de markt van service, beheer, onderhoud en exploitatie van gebouwen en installaties. Het bedrijf is onderdeel van Strukton, fullserviceprovider voor infrastructuur- en accommodatieoplossingen.

Facilicom

Facilicom is een toonaangevende facilitaire dienstverlener. Het bestaat uit ondernemingen als Gom Schoonhouden, Trigion Beveiliging, Prorest Catering, Facilicom Facility Solutions, Axxicom Personeelsdiensten en Breijer Bouw en Installatie. Facilicom heeft ruim 33.000 medewerkers en vestigingen in Nederland, België, Engeland en Frankrijk.

ADRZ

Het ADRZ is een volwaardig multi-locatie ziekenhuis met vestigingen in Goes, Vlissingen, Middelburg en Zierikzee en heeft ruim 2800 medewerkers in dienst.