Nieuws

Strukton Bouw start met afbouwen Ziggo Dome

22 februari 2011

In opdracht van Black Box Real Estate BV hervat Strukton Bouw de bouw van de nieuwe muziektempel Ziggo Dome in Amsterdam Zuidoost. Black Box Real Estate en Strukton Bouw hebben hiertoe een aannemingsovereenkomst gesloten. Strukton Bouw pakt hiermee de bouwwerkzaamheden weer op die, nadat bouwbedrijf Midreth BV surseance van betaling aanvroeg, stil waren komen te liggen.

ZiggoDome_artist_impression 

Strakke muziektempel

Ziggo Dome wordt een muziektempel met een totale capaciteit van 15.600 personen. Het gebouw is een nagenoeg gesloten, strak vormgegeven 'Black Box' van ongeveer 90 bij 90 meter met een hoogte van 30 meter. Het gebouw bestaat uit een grote zaal onderverdeeld in zes lagen: een kelder, de begane grond en daarbovenop nog vier verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich de zaalvloer, garderobes en de foyer. Verdeeld over de vier verdiepingen zijn er twee ringen met tribunes die via trappen en liften bereikbaar zijn.

Entree vlakbij Amsterdam ArenA

Strukton Bouw zal tevens de bouw van het entreegebouw ‘De Voorgevel’ verzorgen, dat is ontworpen door Oever Zaaijer & Partners uit Amsterdam. Dit vijf verdiepingen tellende pand wordt gebouwd voor de hoofdingang van de Amsterdam ArenA. Op de begane grond bevinden zich alle ingangen van Ziggo Dome. Op de eerste verdieping zal een restaurant worden gevestigd. Op de tweede en derde verdieping bevinden zich hospitality-ruimtes en op de vierde verdieping bevindt zich een ‘kleine zaal’ voor 800 bezoekers. De tweede, derde en vierde verdieping zijn met luchtbruggen verbonden met Ziggo Dome.

Optimale partner

Black Box Real Estate BV heeft Strukton Bouw voor de afbouw als partij gekozen mede omdat het bedrijf actief is in alle fasen van het bouwproces – van initiatief, ontwikkeling en realisatie tot en met onderhoud – en actief heeft meegedacht over de meest optimale wijze waarop het bouwproces weer opnieuw op gang kan worden gebracht.

Snelle herstart

CEO Erik Molenaar van Black Box Real Estate: ‘Wij zijn erg tevreden met het feit dat wij door de overeenkomst met Strukton de werkzaamheden per direct hebben kunnen hervatten en daarmee de vertraging van de bouw tot een minimum hebben kunnen beperken. Het streven om eind 2011 open te gaan is vanwege de opgelopen vertraging helaas niet meer haalbaar, maar door de snelle herstart hebben wij verdere vertraging weten te voorkomen.’

Directeur Gert Jan Vos van Strukton Bouw: ‘Wij zijn trots op het verkrijgen van deze opdracht. Het is een prestigieus project waar wij graag onze naam aan verbinden. De werkzaamheden starten per direct en wij verwachten dat wij de trein, die door Midreth op de rails is gezet, weer snel op gang kunnen brengen. Wij gaan dit grotendeels realiseren met de onderaannemers en leveranciers die reeds betrokken waren bij de bouw. Beperking van de financiële schade en behoud van werkgelegenheid is hierbij het uitgangspunt.’

Een aantal oud-medewerkers van Midreth is inmiddels bij Strukton in dienst getreden en zal bij het project Ziggo Dome betrokken blijven. De exacte datum van oplevering kan pas over enkele weken, nadat de bouw weer in volle gang is, worden vastgesteld. Zeker is echter dat deze oplevering uiterlijk in het eerste kwartaal van 2012 zal plaatsvinden.