Nieuws

Eerste elektrische scooter van Strukton ingezet in Gemeente Den Haag

22 november 2011

Vanmiddag heeft Strukton Worksphere in Den Haag de eerste van een serie elektrische scooters onthuld. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid) in het atrium van het stadhuis. De e-scooter is aangeschaft door Strukton Worksphere en zal door medewerkers worden ingezet in Den Haag, waar Strukton Worksphere sinds 1 juli 2011 het elektrotechnisch onderhoud verzorgt van ruim honderd panden van de gemeente.

Escooter_Worksphere_Den_Haag 

Door de keuze voor de e-scooter wil Strukton bijdragen aan duurzame mobiliteit, afname van de verkeersdrukte in het centrum en afname van CO2-uitstoot.

Daarnaast biedt de e-scooter meer voordelen boven de bedrijfsauto. Zo neemt de e-scooter geen parkeerplaats in en hoeft er geen parkeergeld te worden betaald. Bovendien zijn de aanrijtijden beter haalbaar: de scooter is een handig vervoermiddel in het vaak drukke stadsverkeer, en parkeren kan gewoon voor de deur.

Wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid) waardeert de inzet van de e-scooter: ‘De gemeente Den Haag hecht veel waarde aan duurzaamheid. Strukton Worksphere heeft daar in zijn aanbieding op vele fronten goed op ingespeeld en de inzet van de e-scooter is hiervan een mooi voorbeeld. Ik vind het een goede en creatieve oplossing.‘

Deze e-scooter kan gemiddeld 80 tot 100 km op een geladen accu rijden en krijgt het stadhuis aan het Spui als thuishaven.

(fotografie: Peter van Oosterhout)