Nieuws

Strukton bouwt viersterrenhotel aan de A2

19 november 2012

Strukton Bouw realiseert in opdracht van M. Caransa B.V. een nieuw hotel langs de A2 in Amsterdam Zuidoost. De bouw van het hotel start begin 2011. Het futuristisch ogende viersterrenhotel van hotelbedrijf de Fletcher hotelgroep zal naar verwachting eind 2012 gereed en in gebruik zijn.

Luxueus herkenningspunt

Het nieuwe herkenningspunt voor de hoofdstad is een ontwerp van Benthem Crouwel Architects. De 60 meter hoge toren krijgt 120 luxe hotelkamers, negen vergaderzalen en boardrooms, een fitnesscenter en op de 17e en 18e verdieping een prachtig rond panoramarestaurant. Het uitzicht over Amsterdam is spectaculair. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond. Het hotel ligt direct aan de A2 in de lus van de toegang naar de A9.

Milieubewust

Het opvallende, geheel ronde gebouw wordt opgetrokken uit een prefab-kern. De hotelkamers worden gemaakt in een staalconstructie die aan de betonnen kern hangt. Binnen het bouwteam is hard gewerkt om het hotel zo milieubewust mogelijk te maken. Er wordt een goede score gehaald op de ’Green-calc’ (een instrument waarmee de duurzaamheid van een gebouw of wijk in kaart kan worden gebracht) en het ‘Energielabel’ (aanduiding energiebesparing), waarop Strukton Bouw trots is.