Datacenters

Door het toenemende gebruik van internet wordt het goed functioneren van datastromen steeds belangrijker. Tegelijkertijd is bewust omgaan met energie voor veel organisaties een actueel thema. Strukton zorgt voor een optimale inrichting, beheer en onderhoud van uw datacenter, zodat het 100% voldoet aan de wensen van deze tijd.

Datacenters_600x375
 

Wat kan Worksphere voor u betekenen?

Van koeling tot stroomvoorziening, van brandveiligheid tot toegangscontrole: Strukton zorgt dat het werkt. U kunt ons inzetten voor het onderhoud en beheer van uw serverruimte, maar ook voor renovatie of nieuwbouw. Van huis uit hebben we ruime ervaring met dataverkeer en zijn we goed thuis in de multidisciplinaire techniek. Samen met u realiseren we de meest duurzame en betrouwbare oplossing op het gebied van energiezuinigheid en beschikbaarheid. In geval van renovatie of nieuwbouw kunnen we ook een coördinerende rol vervullen en contact onderhouden met alle leveranciers.

Beschikbaarheid

Met een toekomstbestendig ontwerp, betrouwbare stroomvoorziening en ononderbroken koeling zorgt Strukton ervoor dat uw dataverkeer nooit stil komt te liggen. Onze noodstroomaggregaten, UPS-systemen en extra koelmachines houden calamiteiten buiten de deur. Met ons managementsysteem bewaken we 24 uur per dag de temperatuur, luchtvochtigheid en energiehuishouding en kunt u precies zien wat er zich in uw serverruimte afspeelt. Zo weet u zeker dat informatie altijd beschikbaar is op het gewenste moment en bent u voorbereid op elke mogelijke situatie.

Duurzaamheid

Om het energieverbruik van datacenters terug te dringen, kiest Strukton voor originele en innovatieve oplossingen. Zo koelen we het datacenter van het Stadhuis-Muziektheater in Amsterdam met water uit de Amstel en verkennen we continu de markt naar nieuwe technieken, zoals koelsystemen met vrije koeling. Waar mogelijk wekken we energie duurzaam op en hergebruiken we de energie die vrijkomt. Zo maken we uw datacenter duurzaam, betrouwbaar en kostenefficiënt.

Kwaliteit

Door onze processen continu te blijven controleren, borgen we onze kwaliteit. Ook vervullen we een zeer actieve rol bij het Nederlands Normalisatie Instituut bij de totstandkoming van praktijkrichtlijnen voor serverruimtes. Omdat we datacenters altijd inrichten volgens de meest actuele wet- en regelgeving, behoort certificering tot de mogelijkheden.