Energy Trek: op weg naar duurzame zorg

Najaar 2015 tekende Strukton Worksphere de Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’. Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van bijvoorbeeld energie, water en voedsel. Daardoor is er veel winst te behalen.

Echter, veel zorgorganisaties worstelen nog met het concreet vormgeven van deze ambities. Een doelstelling als “We willen energieneutraal zijn in 2030!” is zo neergezet, maar hoe hier invulling aan te geven is vaak nog niet zo gemakkelijk. 

Van ambitie naar actie

De werkgroep Energie van de Green Deal Zorg start in het voorjaar van 2017 met zogeheten ‘Energy Treks’. Hierin gaan zorgorganisaties een jaar lang op expeditie, samen met reisgidsen van de werkgroep Energie, om concreet invulling te geven aan hun ambities. Marcel Dommisse van Strukton Worksphere is een van deze gidsen.

Als startschot voor de Energy Treks verzorgt de werkgroep Energie tijdens de bijeenkomst van de Green Deal Zorg op 10 april 2017 een workshop waarin u kunt vertellen wat uw wensen, vragen, dromen, problemen of twijfels zijn. Denk bijvoorbeeld aan: “Hoe moet ik omgaan met een verhuurder die niet mee wil?”, “Wat is een goede eerste stap in het concreet maken van mijn ambitie?”, “Ik heb een gebouw waar ik iets mee wil, maar ik weet niet waar te beginnen”, “Ik wil het meeste duurzame zorggebouw van Nederland!”.

Zorgorganisaties die zijn aangesloten bij de Green Deal Zorg kunnen zich HIER aanmelden voor de Green Deal Zorg bijeenkomst. 

Energy-trek-1-klein
Energy-trek-3-klein